Ibland kan det vara svårt att fokusera på jobb oavsett om man jobbar hemifrån eller på kontoret. Vi har därför satt ihop en liten lista med några tips för en effektivare arbetsdag som vi finner hjälpsamma.

Skapa checklistor på vad som behöver göras under dagen. Färglägg de gärna för en roligare touch!

– Vi har märkt att det blir lättare att få saker gjorda om vi skriver ner en lista på vad som ska göras under dagen, som du kan bocka av under dagens gång. Extra roligt blir det om man använder sig utav olika färgpennor!

Ta en kort paus när du känner att du behöver det – Gå gärna en kort promenad och unna dig lite frisk luft.

– Att ta korta pauser med jämna mellanrum hjälper dig att samla fokus, och frisk luft ger dig den där extra energin du behöver.

Tänk på att prioritera rätt och ta en sak i taget, så du slipper onödig stress.

– Har du många bollar i luften och har lite svårt med att färdigställa saker, för att du gärna hoppar på något nytt när du egentligen inte färdigställt det viktigaste? Här återkommer vi lite till punkt 1, skriv ner det som behöver göras, men det viktigaste högst upp. Är det inget akut så lägg det åt sidan och fokusera på vad som måste göras, och ta det lite senare eller dagen efter. Många är effektiva under press men ibland måste man försöka prioritera rätt så det inte orsakar onödig stress.

Ät en stadig frukost och en bra lunch, släng in ett hälsosamt mellanmål också.

– Det sägs ju att frukost är det viktigaste målet på dagen, och vi är beredda att hålla med. En god och nyttig frukost ger dig energi och kraft inför dagens kommande uppgifter. Kom också ihåg att äta en bra lunch och gärna något mellanmål så du inte tappar energin och ditt fokus under jobbdagen.

Lämna jobbet på jobb så du har tid att samla ditt fokus och fylla på med ny energi så du är redo för en ny dag!

– Många har svårt att lämna jobbet på arbetsplatsen och tar istället med sig det hem. Försök att lämna jobbhjärnan på jobb och fokusera istället på dig själv och din nära och kära. Samla ny kraft och energi genom att göra det som du mår bra utav, om det så än är att träna, umgås med vänner & familj eller att bara ligga och slappa i soffan framför en bra serie.

På Huvudkontorets Kontorshotell i Helsingborg så har vi fokuserat på att erbjuda de enkla grejerna så som stora gemensamma ytor både in- och utomhus för att uppmuntra till en kort paus för att få lite inspiration. Frukost serveras varje dag till alla medlemmar och skulle man behöva ett gott mellanmål så har vi kiosk på båda våra kontorshotell. Vill du veta mer om något av våra kontorshotell i Helsingborg eller vill komma på en visning så kontakta oss gärna på hej@hk.se så berättar vi mer.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.