Att arbeta i en tilltalande och attraktiv kontorsmiljö kommer med många fördelar. Det ökar produktiviteten hos dina anställda, det blir lättare för dem att trivas på jobb och det ökar även chansen att dina anställda talar gott om sin arbetsplats. Vilket kan generera i nya medarbetare, eller som i vårt fall, nya medlemmar.

Hur ska då en kontorsmiljö vara för att framkalla produktivitet och trivsel? Här kommer våra fem viktigaste tips!

Färgtoner och inredning

Det är vetenskapligt bevisat att hjärnan blir mer aktiv i ett färgglatt rum än i ett sterilt och vitt rum. Satsa därför på att få in olika färger i kontorsmiljön. Sedan spelar nyansen på färgen även en stor roll, en väldigt stark röd färg kan tex framkalla stress medan en mildare röd färg framkallar produktivitet och en mer aktiv och pigg hjärna. Att använda sig av naturens färger är smart, då det ger oss ett igenkännande vilket automatiskt får oss att känna trivsel och höjer vår uppmärksamhet.
Det är även vetenskapligt bevisat att växter på kontoret fungerar avstressande och förbättrar luften samt luftfuktigheten, så om du funderar på att köpa in växter till ditt kontor, kör på!

Ljudnivå

Att få till en behaglig ljudnivå som är alla till lags är svårt, inte minst på ett kontor där det finns ett större kontorslandskap. Här handlar det om att hamna på en lagom nivå, för ett helt knäpptyst kontor är inte optimalt. Tex, en ljudnivå på 70 decibel främjar kreativitet medan en ljudnivå på 50 decibel och ner kan göra oss mindre kreativa. Behöver du få ner ljudnivån på kontoret så är mattor och textilier ett bra alternativ då det gör att ljudet studsar mindre, och ljudnivån sjunker. Något annat som är bra att ha, är tillgång till tysta rum eller telefonbås.

Ljus

Ett dåligt ljus kan leda till både huvudvärk och sämre prestationsförmåga. Försök därför att ha många fönster, och om det inte är möjligt med fler fönster, se då till att det inte är något i vägen för de fönster du har. Naturligt ljus ger mer energi och ett högre välmående. Det räcker ju såklart inte enbart med naturligt ljus, speciellt inte nu under vinterhalvåret. Satsa därför på att ha lagom med lampor med ett bra sken, både i de öppna ytorna samt på kontoren.

Gemensamma ytor

Gemenskap och sammanhållning är något som vi värdesätter högt på vårt kontor. Därför var det självklart för oss att skapa en stor och härlig lounge med olika möbelgruppen att umgås i. Småprat mellan kollegor och andra företagare ökar gemenskapen samtidigt som det ger en mer energi. Satsa på sköna möbler i de öppna ytorna så man kan slappna av ordentligt innan man ska in och jobba igen.

Ergonomi

Det är viktigt att tänka på sin kropp även om det kan vara svårt ibland. Se därför till att det finns höj- och sänkbara skrivbord, bra skrivbordsbelysning, ergonomiska och justerbara kontorsstolar och bra arbetsredskap om du använder dig att det. Ha som vana att stå upp någon timme under arbetsdagen om energin tryter, eller gå ett varv på kontoret och slappna av i kroppen eftersom det kan bildas en del spänning om man sitter vid en dator hela dagen.

Det finns såklart mer man kan tänka på för att förbättra kontorsmiljön men enligt oss så är de här 5 de viktigaste. Förhoppningsvis har vi lyckats inspirera er att se över kontorsmiljön där ni arbetar, om det behövs dvs, om ni trivs så håller ni antagligen med oss på ovanstående punkter.

På Huvudkontorets Kontorshotell i Helsingborg så har vi fokuserat mycket på att få till en trivsam kontorsmiljö. Vi har en stor lounge som går i naturfärger där de olika företagarna kan kommunicera och umgås. Vi har även satsat på höj-och sänkbara skrivbord på alla kontor samt en behaglig justerbar kontorsstol.

Vill du se hur våra olika kontorsmiljöer ser ut så besök våra  kontorshotell i Helsingborg, veta mer hur vi tänkt när det kommer till vår kontorsmiljö eller vill komma på en visning så kontakta oss gärna på hej@hk.se så berättar vi mer.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.